HeaderVervolg

'Doe het maar' als motto

Geplaatst op: 28-4-2022

Karin Esselink

“Het werken met zelfsturende teams was wat me ruim 17 jaar geleden zo aantrok in Estinea. Ik werkte er alle jaren met veel plezier, onder meer op een woonlocatie voor cliënten met een ernstig meervoudige beperking. Maar op een gegeven moment was ik toe aan een andere uitdaging die fysiek minder zwaar was. Er waren toen binnen de organisatie weinig vacatures die mij aanspraken. En daarom besloot ik verder te kijken.

Ik solliciteerde bij een particulier zorginitiatief. Eenmaal daar aan de slag, miste ik het werken in een zelfsturend team... Voor mijn gevoel had ik een stap teruggedaan. Ik miste de ruimte die ik bij Estinea had om zelf zaken aan te pakken, en de verantwoordelijkheid die ik daarbij kreeg. Ook als toenmalig assistent-begeleider. ‘Doe het maar, dan hoor je het vanzelf als het niet goed gaat' was altijd het motto van mijn oude team.

Na zeven maanden ben ik toch weer verder gaan solliciteren. Ik zag een vacature bij Estinea op een woning voor mensen met een licht verstandelijke beperking en daar werk ik inmiddels weer zes maanden. Het is zó anders dan mijn eerdere werk bij Estinea. Ik ben terug maar begin ook opnieuw doordat ik nu met een heel andere doelgroep werk.

Weer in een zelfsturend team werken is heel fijn. Ik kreeg ook gelijk weer een vaste aanstelling. Dat was ook geen issue volgens P&O, en dat vertrouwen is prettig. Ik hoop nog lang op mijn nieuwe plek te werken, misschien wel tot aan mijn pensioen. Wie weet!”