HeaderVervolg

'Een tweede thuis bij Maria Magdalena Postel'

Geplaatst op: 17-5-2018

Al jaren met veel plezier in dienst

Sinds maandag 19 mei 2003 werkt Harmke Koskamp via Estinea bij zorgcentrum Maria Magdalena Postel (MMP) in Gendringen. Dit jaar (2018) viert zij dus haar 15-jarig jubileum. Dat is iets om trots op te zijn en stil bij te staan! Harmke is inmiddels niet meer weg te denken bij MMP en wordt door collega’s, vrijwilligers en bewoners enorm gewaardeerd. Door haar beperking heeft Harmke ondersteuning nodig van Estinea maar ook van haar collega’s en vrijwilligers. Door deze ondersteuning en begeleiding en door zelf veel inzet te tonen, heeft Harmke een enorme groei doorgemaakt.

Harmke is ontzettend blij met haar werk en geniet iedere dag weer van het contact met alle mensen binnen Maria Magdalena Postel. “Als ik binnenkom met de koffiekar dan worden de mensen altijd blij. Het is zelfs zo dat iedereen vraagt waar ik ben als ik een dag vrij ben. Het is hier mijn tweede huis. Ook met mijn collega’s en de vrijwilligers is het erg gezellig! Zoals met de kok, Peter Raben. Hij maakt vaak leuke grapjes en dan maak ik ook grapjes terug!”

Mooie ontwikkeling

Participatiecoach Rianne Vossers van Estinea kent Harmke al zo’n 20 jaar en geniet van de stappen die Harmke heeft gezet. “Toen Harmke hier vijftien jaar geleden begon, zag je een andere Harmke die het moeilijk vond haar gevoelens te uiten, ze trok zich heel veel dingen aan en dat zorgde bij haar vaak voor onrust en emotie. Door regelmatig met Harmke het gesprek hierover aan te gaan en goed naar haar te luisteren, hebben we een plan opgesteld. Harmke heeft meerdere trainingen gevolgd, zoals een weerbaarheidstraining. Hierdoor, en door haar goed en intensief te begeleiden, heeft Harmke nu veel meer zelfvertrouwen gekregen en rust gevonden. Voor Harmke is het belangrijk dat alle randvoorwaarden kloppen en ze de duidelijkheid krijgt die ze nodig heeft, dan functioneert Harmke prima! Ze weet wat er van haar verwacht wordt en kan daardoor vrij zelfstandig werken! Dat is toch waar we het binnen Estinea voor doen: mensen de mogelijkheid geven zichzelf te ontwikkelen en zo bijdragen aan hun levensgeluk.”

Waardering

Dat Harmke gewaardeerd wordt, blijkt ook uit de opmerkingen van bewoners en vrijwilligers. Wanneer hen gevraagd wordt naar Harmke, klinken enkel positieve geluiden. “Harmke is een schat van een meid. Door mijn visuele beperking zie ik niet. Harmke heeft vaak door wanneer ik iets nodig heb en biedt dan een helpende hand. Dat is een mooie eigenschap en kenmerkend voor Harmke”, aldus bewoonster Ellie. Bep, vrijwilligster van Maria Magdalena Postel, vult Ellie aan: “En ze ziet het altijd wanneer je bijvoorbeeld nieuwe schoenen of een nieuwe bril hebt. Dan maakt ze daar een aardige opmerking over. Heel erg leuk vind ik dat!”

Silvia Graat, teammanager binnen Maria Magdalena Postel, heeft Harmke de volle 15 jaar meegemaakt en is erg blij met haar. “Harmke werkt hard en is een heel prettig persoon. Het is voor haar van belang dat zaken goed geregeld zijn. Ik heb hierover veel contact met haar participatiecoach van Estinea, Rianne. Structuur en weten waar ze aan toe is, is belangrijk voor Harmke. In samenwerking met Rianne lukt dit altijd goed waardoor het voor Harmke een warm bad is hier. Harmke is eigenlijk nooit ziek en altijd vrolijk. Dat zegt ook wel wat! Ik heb Harmke in 15 jaar zien groeien. Als Harmke nu ergens mee zit, maakt ze dit uit zichzelf bespreekbaar. Dat maakt het voor haarzelf en voor ons heel gemakkelijk. Ze ervaart geen drempels meer en is helemaal opgebloeid.”

De medewerkers, vrijwilligers en bewoners van Maria Magdalena Postel, Azora en Estinea feliciteren Harmke van harte met haar 15-jarig jubileum. Harmke doet het fantastisch en wij hopen nog vele jaren van haar te mogen genieten!

DSC_0016