HeaderVervolg
Een warm welkom en veel vertrouwen

"Een warm welkom en veel vertrouwen"

Geplaatst op: 22-5-2023

Stagiaire Esra

Esra (3e jaars Maatschappelijke Zorg): “Ik wilde eerst met kinderen werken maar koos tóch voor de gehandicaptenzorg. Dat bleek een goede keuze! Als bewoners nu zeggen dat ze blij met mij zijn, geeft dat zoveel voldoening. Dit is nu mijn derde stage bij Estinea, want het bevalt me zo goed.

Even een ijsje halen
Bij de start van mijn stage kreeg ik naast een warm welkom gelijk al veel vertrouwen van mijn collega’s. En de vrijheid om bijvoorbeeld leuke dingen met bewoners te ondernemen. Zoals met Henk op de duofiets even een ijsje halen, of een dagje weg organiseren. Hier is niet heel veel overleg voor nodig. Dit kan ook anders, hoor ik van klasgenoten.

Fouten maken
Ik zit regelmatig met mijn stagebegeleider om tafel om te bespreken hoe het gaat. Hij benadrukt dat ik fouten mag maken. Soms denk ik wel: had ik iets maar nét even anders aangepakt... Maar dat is dus juist zo’n leermoment waar hij het over heeft. En als ik ergens niet uitkom, kan ik altijd bij hem en andere collega’s terecht. Dan bedenken we samen een oplossing en kan ik weer verder!”