HeaderVervolg

"Ik ben heel blij dat ik destijds tóch ben gaan kennismaken"

Geplaatst op: 24-1-2023

Jordin Blom

Hoe harder bewoners roepen dat ik weg moet gaan, hoe meer ik weet dat ze me nodig hebben”. Jordin werkt nu twee jaar op woon-werklocatie Slaadreef 43 in Aalten. Samen met zijn collega’s ondersteunt hij zes bewoners met complexe zorgvragen. En hij weet als geen ander hoeveel voldoening dit kan geven.

“Ik kijk naar de vraag achter het gedrag van een bewoner. Naar waar iemand eigenlijk behoefte aan heeft. Soms kan de spanning bij een bewoner flink oplopen. Door mijn nabijheid en de vertrouwensband die er is tussen mij en de bewoner kunnen we die spanning weer laten zakken. En kunnen we weer door met het dagprogramma, zodat we de dag fijn eindigen. Dat geeft veel voldoening.”

Jordin had niet verwacht dat dit werk hem zo goed zou bevallen. “Ik werkte eerst op een andere woning van Estinea met meer verzorgende taken. Op Slaadreef 43 heb ik meer uitdaging: elke dag is anders en je weet nooit precies wat je staat te wachten. Dat vind ik nu juist zo leuk aan mijn werk. Dus ik ben heel blij dat ik destijds toch ben gaan kennismaken.”

Het team op Slaadreef 43 is hecht. “We zijn er als collega’s echt voor elkaar. Op de leuke en minder leuke momenten. Er staat altijd iemand achter je op wie je kunt bouwen. We zorgen echt voor elkaar.”

PS Jordin en zijn collega’s zoeken een begeleider die het team komt versterken. Lees hier meer over de vacature. Je kunt ook een keer op locatie koffiedrinken en zo sfeerproeven. Zo maak je gelijk kennis met de bewoners én je mogelijke nieuwe collega's!