HeaderVervolg
Marianne Sins

"Ik merkte dat ik de platte organisatiestructuur van Estinea miste"

Geplaatst op: 8-11-2021

Marianne Sins

“Toen ik vijftig werd, begon ik meer na te denken over mijn werk. Ik vond de locatie waar ik werkte leuk, net als de collega's en cliënten... maar toch had ik het gevoel: ik wil meer. Tien jaar eerder startte ik, met een achtergrond in de makelaardij, als helpende bij Estinea. Toen er een vacature voor begeleider kwam, greep én kreeg ik deze kans. Ik schoolde mij om en werkte jarenlang met veel plezier. Maar ja, toen begon het toch te knagen.

Ik besloot eens rustig om mij heen te kijken, was niet eens bewust buiten Estinea aan het zoeken. Maar mijn oog viel op een vacature bij een andere zorgaanbieder voor mensen met een (verstandelijke) beperking, voor een locatie waar ik ooit als vrijwilliger had gewerkt. En dus dacht ik: dit heeft zo moeten zijn. Ik werd aangenomen, vlak voordat corona kwam.

Mijn nieuwe team was net als bij Estinea heel bevlogen, maar de organisatiestructuur zat anders in elkaar. En dat vond ik wennen. Eerst dacht ik dat het door corona kwam, alles was immers anders. Maar ik kwam er al snel achter dat ik de platte organisatiestructuur van Estinea, met de korte lijnen en het werken in zelfsturende teams, miste. In mijn oude team konden we zelf beslissingen nemen en zo snel verbeteringen in ons werk doorvoeren, en dat werkte supermotiverend.

Ik kwam na een paar maanden tot de slotsom dat ik bij mijn nieuwe werkgever niet op mijn plek zat en nam contact op met P&O adviseur Angelique van Estinea. En wat voelde ik mij weer welkom... “Ons vertrouwen in jou is gebleven", zo zei Angelique. Zij overlegde vervolgens met één van de regiomanagers en krap 2,5 uur later had ik een aanbod in de mail: ik kon gelijk weer aan de slag, dit keer als regiomedewerker en met een vaste aanstelling! Dit aanbod heb ik met beide handen aangegrepen.

Op dit moment ben ik alweer ruim een jaar terug bij Estinea. Doordat ik als regiomedewerker telkens een aantal maanden op een locatie werk, zie ik veel locaties, teams en cliënten. En al die onderlinge verschillen zijn mooi en leerzaam om te zien. Zo ontdek ik steeds meer wat nu bij mij past. Of ik spijt heb van mijn tussenstap? Nee, ik heb er juist van geleerd welk type organisatie blijkbaar goed bij mij past. Bij Estinea ervaar ik veel vertrouwen op mijn kundigheid en die van mijn collega's. En weet je iets niet? Dan zijn de lijntjes open en kort. En dat is zó fijn werken!

Is werken bij Estinea ook iets voor jou? Bekijk dan onze actuele vacatures. Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met één van onze P&O-adviseurs.