HeaderVervolg
“Ik zag kansen, maakte een plan en kreeg alle ruimte om het uit te voeren”

“Ik zag kansen, maakte een plan en kreeg alle ruimte om het uit te voeren”

Geplaatst op: 21-9-2022

Lies ter Braak

Haar droom was ooit een lunchroom te beginnen met mensen met een verstandelijke beperking. Nu zet Lies ter Braak haar horeca en baktalent in bij lunchroom Tante Truus van Estinea in Eibergen. Haar enthousiaste en ondernemende persoonlijkheid krijgt bij Estinea alle ruimte.

“Toen ik bij Estinea kwam werken, was er in het pand van Tante Truus een cadeauwinkel met daarin een kleine theeschenkerij”, aldus Lies. “Ik zag dat er meer uit te halen viel, maakte een plan en kreeg vervolgens alle ruimte vanuit mijn manager en Estinea om dit met collega’s en cliënten uit te voeren.

Het gebouw werd omgebouwd tot een volwaardige lunchroom om de medewerkers de kans te bieden zich op dit vlak verder te ontwikkelen. En de winkel met cadeauartikelen gemaakt door cliënten die bij Estinea werken, is nu in de lunchroom geïntegreerd. Het nieuwe concept loopt als een trein. “Onze gasten zijn erg enthousiast, maar wat nog belangrijker is, is dat de clienten dit zijn. En dat ze super trots zijn op zichzelf en op elkaar!“

Lies’ ondernemende karakter komt goed van pas bij de lunchroom. “We haken met het lekkers van Tante Truus in op de feestdagen zoals Sinterklaas of de kerstdagen. Ook zoek ik de samenwerking op met lokale ondernemers en zijn we heel actief op social media.”

Sinds kort is Lies ook ‘leercoach Sterk Werk’. "Als leercoach zet ik mij in voor de cliënten van alle werklocaties van Estinea. Om hen te helpen nog zelfstandiger te werken en/of nieuwe vaardigheden te leren. Zo zet ik onder meer cursussen en workshops op, gericht op de wensen en mogelijkheden van cliënten. Op deze manier werk ik meer organisatie breed en heb ik nog meer verdieping in mijn werk. Kortom: een hele leuke aanvulling op mijn werk als persoonlijk begeleider!”