HeaderVervolg
Dorien Smit over werken bij Estinea

“Je hebt soort van je eigen onderneming"

Geplaatst op: 17-10-2022

Dorien Smit

Haar ondernemende karakter komt Dorien Smit goed van pas in haar werk bij Estinea. Ze werkt als persoonlijk begeleider bij een dierenopvang en voetbalclub in Enschede.

“Ik vind het fijn dat je met je collega’s soort van je eigen onderneming hebt. We bepalen samen hoe we het willen doen op onze locatie. Daar betrekken we ook de mensen bij die we ondersteunen. Want we zijn gelijkwaardig aan elkaar, net als in ons team. We doen het echt samen.

Zelf je locatie ‘draaien’ - zonder teamleider - betekent ook: zelf regelen dat de financiën op orde zijn, het rooster rondkomt etc. "Doordat je zélf uitzoekt hoe dingen in elkaar zitten, groei je ook als mens. Het maakt je zelfstandiger en zorgt ervoor dat je je blijft ontwikkelen. Maar het hebben van een eigen ‘onderneming’ betekent ook dat je als team soms lastige keuzes moet maken die je anders bij een teammanager neergelegd had. Ook dat hoort erbij.”

“Als team bieden we altijd samen een basis voor de mensen die we ondersteunen. Zo haalde Silvia tijdens een moeilijke periode in haar leven steun uit haar werk bij Sparta. En daar doen we het uiteindelijk voor.“

Meer weten over het werken bij Estinea? Kom eens een kopje koffie drinken!