HeaderVervolg
Nigel Jongsma over werken bij Estinea

”Je moet soms uit je comfortzone stappen”

Geplaatst op: 17-10-2022

Nigel Jongsma

Toen Nigel Jongsma als begeleider op een woning van Estinea in Enschede startte, was de werkwijze in het team compleet nieuw voor hem. En nog leert hij elke dag bij, ook over zichzelf.

“Of het nu gaat om de ondersteuning van bewoners of regelzaken voor de locatie: we beslissen echt met elkaar hoe en wat we doen. En dat is heel leerzaam. Zo maak ik samen met een collega het rooster. Er is dus geen medewerker op kantoor die dit voor ons doet.

Maar we kunnen bijvoorbeeld ook zelf met de bewoners besluiten dat een kleine verbouwing nodig is én dit regelen. Deze manier van werken dwingt je wel om af en toe uit je comfortzone te stappen. Maar dat is ook goed voor je persoonlijke ontwikkeling, merk ik. Het geeft meer zelfvertrouwen.”

Omdat je het als team echt samen doet, kom je ook dichter tot elkaar. Die gezamenlijke verantwoordelijkheid zorgt ook voor meer gelijkwaardigheid. Wat je functie ook is: je doet het samen. En kom je er niet uit? Dan neem je zelf het initiatief om hulp te vragen. En die is er altijd.”

Meer weten over het werken bij Estinea? Kom eens een kopje koffie drinken!