HeaderVervolg

"Als Daniëlle er is, fleur ik helemaal op"

Geplaatst op: 11-5-2021

Brigitta en Daniëlle

Wie is Daniëlle?

“Ik ben 27 jaar en woon samen met mijn vriend en hond in Dinxperlo. Sinds drie jaar werk ik als begeleider van Brigitta op locatie de Vlierbeslaan in Aalten. “Ik ben een optimistisch mens en ik hou ervan om onder de mensen te zijn, samen een gezellige avond hebben en te genieten van alles wat er om ons heen is.”

Wat is voor jou een geluksmoment?

Daniëlle: “Op vrijdagavond, wanneer we allemaal een week achter de rug hebben, dan wil je toch even niks meer? Dat is voor de bewoners van de Vlierbeslaan niet anders dan voor ieder ander. Ik vind het leuk vlak voor het weekend een sfeertje te maken: gezellige lampjes aan, samen een filmavond organiseren, in pyjama op de bank met een bak chips op schoot. En als iedereen dan aan het eind van de avond met een goed gevoel naar bed gaat dan denk ik: Wat heb ik toch geweldig werk."

Wat drijft je in je vak?

Daniëlle: “Mensen helpen om zich goed te voelen over zichzelf. Het is denk ik de rode draad van wat mij drijft in mijn leven. Dat deed ik ook in mijn vorige werk in een lingeriezaak. Als iemand bijvoorbeeld mooie lingerie wilde na een zwangerschap of op zoek was naar een bh na een proces van borstkanker, kon ik hen helpen zichzelf mooi te laten voelen. Dat werk gaf me ook veel voldoening. Een paar jaar geleden werd ik iedere dag wakker met de spreuk ‘Count your blessings’, een motto dat goed bij mij past. Ik zie altijd wel de zonnige kant in van het leven, geluk zit hem in de kleine dingen kunnen zien. Precies dat motto, het vieren van het kleine geluk dat dagelijks voor het oprapen ligt, vind ik heerlijk om met de bewoners op de Vlierbeslaan te doen.”