HeaderVervolg

"Ik herken mezelf weleens in Danny"

Geplaatst op: 10-8-2021

Joost en Danny

Wie is Joost?

“Het mooiste aan mijn werk als begeleider is dat ik mensen kan helpen om zelf keuzes te maken, ook als dat spannende keuzes zijn. Zo wil Danny graag op zichzelf gaan wonen en met die vraag benaderde hij mij. Samen hebben we op een rijtje gezet wat daar allemaal bij komt kijken. Ik heb daar ook wel zorgen over, want mensen kunnen wel eens misbruik maken van Danny’s goedheid. We kwamen er achter dat zelfstandig wonen met begeleiding tussen een mooie stap is voor Danny. Inmiddels heeft hij zich ingeschreven bij de woningcorporatie en wacht hij op een huisje met tuin in Doetinchem.”

Wat leren jullie van elkaar?

Joost: “Danny leert mij heel veel. Ondanks dat hij een moeilijke jeugd heeft gehad staat hij positief in het leven, en dat is een eigenschap die ik heel inspirerend vind.”
“Ik herken mezelf wel eens in Danny’s bescheidenheid. Hij staat niet gauw op de voorgrond en denkt altijd eerst aan de ander en daarna pas aan zichzelf. Net als Danny heb ook ik op jonge leeftijd mijn moeder verloren. Als begeleider zijn persoonlijke gedeelde ervaringen heel mooi om binnen een professionele relatie te kunnen delen. Dat we verschillende raakvlakken hebben draagt bij aan de klik tussen ons”.
Danny: “Joost helpt mij keuzes maken waarin ik ook aan mezelf denk.”
Joost: “Hij moet zonder mij ook verder kunnen.”
Danny: “Ik word gewoon vrolijk van Joost, hij heeft altijd goede zin.”
Joost (lachend): “Ja dat klopt!”

Wat drijft je in je vak?

Joost: "Ik vind het zo bijzonder de bewoners écht te leren kennen door goed te luisteren en vragen te stellen, zodat we er samen achter komen wat de richting is die bij hem of haar past. Dat zijn dierbare momenten waar ik heel dankbaar ben.”
“In mijn team heb ik precies ook die rol. Ik stel vragen zodat we samen keuzes maken die passen bij waar we voor staan in ons werk: namelijk de ander in zijn kracht zetten.”