HeaderVervolg

"We zijn elkaars rechterhand"

Geplaatst op: 24-2-2022

Mitchel en Anouk

Mitchel werkt bij werk- en activiteitencentrum Slaadreef 41. Mitchel is een gangmaker, hij maakt het gezellig op het werk en houdt regelmatig mensen voor de gek. Hij houdt van muziek, techniek, ICT en elektra. Anouk begeleidt Mitchel. Ze werken allebei nog niet zo lang bij Slaadreef 41. Mitchel is de eerste van wie ze persoonlijk begeleider is. Anouk tegen Mitchel: “En ik heb geluk met jou”.

We helpen elkaar

Anouk: “Mitchel kan heel goed aangeven hoe hij het hebben wil, maar als iets niet zo goed gaat vertelt hij dat niet zo snel. Ik ken hem inmiddels goed genoeg om te zien wanneer hij niet zo lekker in zijn vel zit. Hij wordt dan wat stiller. Ik probeer hem dan te helpen. Op zijn beurt helpt Mitchel mij ook! Hij is heel technisch en handig, ik juist helemaal niet. Ik kan het al gauw opgeven wanneer ik een apparaat moet aansluiten of installeren. Mitchel heeft geduld en geeft niet op, hij helpt me stap voor stap en samen fiksen we het! Zo hebben we samen een spelcomputer aangesloten en een Chromecast aan de praat gekregen. We zijn gewoon elkaars rechterhand. Die eigenschap van Mitchel, dat hij nooit opgeeft, inspireert me heel erg. Mitchel klaagt nooit en blijft positief. Hij zoekt altijd naar een manier waardoor hij mee kan doen. “Ik kan niet” bestaat niet in zijn woordenboek. En daar kan ik nog wat van leren. Ik geef veel sneller op dan hij, en dan te bedenken dat hij afhankelijker van anderen is dan ik. Pas geleden heb ik mijn pols gebroken. Toen ervaarde ik ook eens hoe het is om afhankelijk te zijn. Ik voelde me heel beperkt met een gebroken pols. En Mitchel… die nota bene in een rolstoel zit, kan ALLES! Dat was wel even een besefmomentje.”

Wat is jullie geluksmoment?

Anouk: “We kunnen gewoon heel goed slap ouwehoeren.”
Mitchel: “Anouk is gewoon heel aardig, altijd. We maken veel lol en ouwehoeren met elkaar, dat zorgt voor vertrouwen.”

Wat drijft je in je vak?

Anouk: “Ik word oprecht gelukkig van mijn werk. Ik help Mitchel en hij mij. Samen heb je zo veel meer kracht dan alleen. Zo onderzoeken we samen hoe Mitchel zijn talenten nog beter in kan zetten. Mitchel kan heel veel en dat beseft hij zelf steeds meer. We zoeken naar een zinvolle uitdaging in zijn werk, maar ik hoop dat we nog lang kunnen samenwerken!”